Szállás Zalakaros, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Zala megye » Zalakaros  

Zalakarosról röviden

Zalakaros egy üdülőváros Zala megy délnyugati részén, Keszthely és Nagykanizsa között. Idegenforgalmát elsősorban a településen működő termálfürdőnek köszönheti.  A Gránit Gyógyfürdőben mindenki igénye és célja szerint választhat a csaknem 4 000 m2 vízfelületű medencék közül. A gyógyulni vágyók 32-36 C fokos gyógy- és termálvizes ülőmedencéket, a pihenni, regenerálódni óhajtók a termál medencéket, míg a sportolni és aktívan fürdőzni vágyók a sportmedencét, hullámfürdőt és a fedett élményfürdőt választhatják.

A termálvíz mindeddig kizárólag a fürdőzést szolgálta, azonban az elfolyó víz immár egy mesterségesen létrehozott tavat táplál, A Termáló és Ökopart pedig egy új, élményekkel teli kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Maga a termáltó megközelítőleg 12900 m2 vízfelülettel rendelkezik, legmélyebb pontja 1,8 m. 

A település Zalamerenye felőli határán található kilátóból csodálatos panoráma tárul elénk. Jó idő esetén tisztán látható a Kis-Balaton, illetve a Balaton-felvidék.

A településen éttermek, cukrászdák és a kiváló borok kínálnak a vendégeknek gasztronómiai élményeket. Az aktív pihenést szolgálják a városban található futball-, tenisz-, tekepályák valamint a Lovasiskola, a Parkerdő hangulatos sétányai, a környék túraútvonalai és kerékpárútjai. A horgászat szerelmeseinek áll rendelkezésére a közeli galamboki-tó valamint a Kis-Balaton.

A közeli Kis-Balaton várja a látogatókat még csodálatos madárvilágával, a kápolnapusztai Bivalyrezervátummal, a Kányavári szigettel, Zalavár nevezetességeivel.

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben